6academybars

Tekniset tiedot

mitat (Academy-harkko, valmistajia on useita) 156×75x25mm pinottuna (yksittäisen harkon korkeus 28mm)
puhdasta 99,9% hopeaa
paino 3,11 kg

100 oz hopeaharkot

100oz harkko on hopeasijoittajan kruunu, koska niitä ei ole paljon liikkeellä ja ne herättävät siksi ansaittua huomiota. Lisäksi ostohinta on edullisempi kuin muissa .999-tuotteissa.

Käsityksemme mukaan 100oz harkot soveltuvat erityisesti seuraaviin tulevaisuuden kehityskulkuihin:

- Maailman yleistilanne säilyy vakaana. Kuitenkin teollinen kysyntä, sijoituskysyntä tai nurkanvaltaus saa aikaan painetta raakahopean hintaan, aiheuttaen siihen jopa v. 1979-80 kaltaisen hintapiikin (hinta viisinkertaistui 4:ssä kuukaudessa). Tällaisessa tilanteessa omistetun hopean myynti ja raakahopeaksi muuttaminen, sen nykyisestä muodosta riippumatta, on yleensä järkevää. Tämä siksi, että hintapiikki kestää lyhyen ajan, jonka jälkeen hinta putoaa merkittävästi piikkiä alemmaksi. V. 1980 hopeasta sai sitä paremman hinnan, mitä lähempänä raakahopeaa se muodoltaan oli. Tällöin – 1000 oz harkkojen jälkeen – paras tuotto saavutettiin 100 oz harkoilla. Tuotto koostui sekä paremmasta myyntihinnasta että edullisemmasta ostohinnasta.

- Tilanne säilyy vakaana, ja dramaattista hintapiikkiä ei tule. Tällöin ostaessa maksettu pienempi preemio tulee hyödyksi, koska hopean hinnan kohotessa sen unssikohtaiset valmistuskustannukset säilyvät samoina, eli niiden prosenttiosuus tuotteen hinnasta pienenee. Tämän johdosta tuotteen myyntihinta kestää preemioiden laskua paremmin kuin pienempien hopeatuotteiden.

Kun sijoittaa puhtaan 999 hopean tuotteisiin, kannattaa ennen ostoa tarkastaa unssikohtainen ostohinta ja takaisinmyyntihinta. Jos uskoo, että saattaa myydä tuotteen takaisin lähitulevaisuudessa, tärkeintä on, että osto- ja myyntihinnan ero on mahdollisimman pieni. Mitä kauemmin aikoo sijoitusta pitää, sen tärkeämpää taas on, että ostohinta on mahdollisimman alhainen. Yhden, 10:n ja 100:n unssin tuotteiden keskinäiset hintasuhteet voivat muuttua.

Kategoriassa ostetaan ja myydään kaikkia 100oz harkkoja, mutta harvinaisempien valmistajien huonosti valettujen (isoja koloja tms.) harkkojen osalta pidätämme oikeuden ostohinnan alentamiseen.